Totaalpartner voor spuitgietwerk

Smisdom is jouw totaalpartner voor het maken van kunststof onderdelen of producten. We denken met je mee vanaf het ontwerp. We bekijken alle mogelijkheden en verliezen het oorspronkelijke idee nooit uit het oog.

Het ontwerp is afgestemd en goedgekeurd? Ideaal! Vervolgens maken industriële vormgevers een 3D-prototype. Op die manier krijg je een perfect idee van de mogelijkheden.

Eens het prototype voldoet, gaan we over op fabricage. We maken een matrijs op maat en zetten deze in tijdens productie. Uiteindelijk assembleren we de stukken - als dat nodig is - en verpakken we het eindproduct. Klaar!

Geert Smisdom, zaakvoerder Smisdom
“Ons doel is om jou te begeleiden in het volledige traject: van productontwerp en prototypes tot matrijzen en het produceren van eindproducten.”
Geert Smisdom, zaakvoerder Smisdom

1. Productontwerp

Voor productontwikkeling werken we samen met zelfstandige, industriële vormgevers die elk hun specialisatie hebben. Afhankelijk van het project wordt gekozen voor de ideale partner die jou het beste kan helpen.

Smisdom volgt dit proces natuurlijk op en wij staan tijdens de ontwerpfase in voor het assisteren en bijsturen. Onze 50 jaar ervaring komt dan handig van pas!

→ Ontdek enkele van onze realisaties


2. Matrijzenbouw

Voor de productie van matrijzen rekenen we op heel wat betrouwbare partners. Dat kan in Europa of Azië zijn. Net zoals bij onze vormgevers, kiezen we de juiste partner bij jouw kunststof product of project.

Dankzij onze jarenlange samenwerking met deze matrijzenbouwers is er een grote vertrouwensband en garantie op professionaliteit. Het dagelijks onderhoud van de matrijzen gebeurt door onze vakmensen en volgens strikte procedure.


3. Productie & rechtstreeks contact

Als familiebedrijf werken we samen met jou. Je hebt rechtstreeks contact met de personen die aan jouw project werken. We stoppen al onze energie in de realisatie van jouw product.

De juiste machine voor het juiste product is slechts één aspect van het productieproces. Plastic producten ontwerpen en fabriceren is een samenspel van onze expertise en jouw kennis

Waarom voor ons kiezen?

 1. Milieubewust produceren
  2400 m² zonnepanelen en recycling installaties om kunststoffen opnieuw te vermalen tot korrels voor hergebruik.
 2. Uitgebreid machinepark
  Onze spuitgietmachines van 25 tot 300 ton sluitkracht zijn ideaal voor kleine én grote kunststofonderdelen.
 3. Korte communicatielijnen
  Geen nodeloze tussenpersonen, maar regel meteen alles met de juiste medewerker.
 4. Vakmanschap en kwaliteit
  We hebben meer dan 50 jaar ervaring met kunststofspuitgieten.
 5. Korte levertermijn
  Onze efficiënte werking zorgt voor een flexibele productieplanning. Nog sneller van idee naar eindproduct!