Ons familie- en groeiverhaal

De groei die ons bedrijf kent, is er alleen maar gekomen door een klantgerichte aanpak. Wij vinden het enorm belangrijk om een vertrouwensrelatie op te bouwen met de klant. Alleen op die manier zijn we uitgegroeid tot een familiebedrijf van 9 werknemers.

Die persoonlijke band met de klant en familiale toenadering zit gewoon in onze genen. Daarom dat we jullie graag meepakken doorheen de geschiedenis van onze familie en ons bedrijf.

 

Onze pa, Willy

We keren terug in de tijd, naar 1967. Onze pa, Willy Smisdom, richtte zijn eigen eenmanszaak op. In het begin voerde hij heel wat draai- en freeswerk uit voor allerlei bedrijven.

Het viel hem op dat kunststof als materiaal een opmars maakte. Pa besloot al snel om zijn eerste spuitgietmachine aan te kopen.

Door zijn voorkennis en ervaring in de metaalbewerking was hij meteen enkele stappen voor op concurrenten. Met zijn technische opleiding en kennis bouwde hij zelf de eerste spuitgietmatrijzen.

 

De opvolger, Geert

Willy leerde enorm veel bij en bouwde zijn bedrijf verder uit. In 1988 kreeg Willy gezelschap van zijn zoon Geert Smisdom. Ideaal, want Willy had het zo druk gekregen dat alle hulp welkom was.

Geert leerde niet alleen de kneepjes van het vak, maar ook wat nodig is om het doel van de klant en van het bedrijf te bereiken. Op de juiste momenten goede beslissingen nemen en durven investeren in de toekomst.

De opvolging was verzekerd. Niet veel later werd de nv Smisdom plastics een feit! Geert en Willy trapten op hun tandem het familiebedrijf naar heel wat nieuwe klanten en plezante momenten.

 

Onze groei en uitbreiding

Ons familiebedrijf bleef maar groeien, niet alleen in opdrachten maar ook in werknemers. Om die sterke groei te kunnen blijven realiseren werd in 1998 beslist om te investeren in een volledig nieuwe vestiging.

Ons oog viel meteen op industriezone Poort Sint-Truiden als locatie. Het resultaat mocht er zijn: 3000 m2 bedrijfsruimte. We kozen er bewust voor om productie, assemblage, voorraad en administratie elk hun plaatsje te geven. Op die manier konden we nog beter te werk gaan en dat met voldoende werkruimte!

 

Derde generatie, Jenthe

De passie om producten te maken blijft zich verderzetten. Jenthe, zoon van Geert, kent al creatieve uitspattingen en ontwerpt zelf producten. Momenteel zet hij laserwerk creatief in voor zijn nieuw project Reyuzz Cup.

De Reyuzz Cup is een milieuvriendelijke drinkbeker die op maat kan gepersonaliseerd worden. Hiermee wil zoon Jenthe een einde maken aan wegwerp. Op die manier wil hij duurzaam consumeren een kwaliteitsvolle invulling geven. Meer nieuws volgt ongetwijfeld nog!

 

En hoe loopt het vandaag?

De dagelijkse leiding is ondertussen in handen van Geert en zijn echtgenote Sandra Bielen. Sandra is administratief en HR-verantwoordelijke.

Tevens zorgt ze voor een vlotte verwerking van onze orders. Op die manier kunnen onze klanten rekenen op een correcte en snelle levering van hun producten.

En onze pa? Hij loopt hier nog altijd rond en daar zijn we enorm blij mee. Met zijn jarenlange ervaring is hij een sterke back-up voor iedereen.

 

Waarom Smisdom?

 1. Korte communicatielijnen
  Geen nodeloze tussenpersonen, maar regel meteen alles met de juiste medewerker.
 2. Klantgerichte en persoonlijke aanpak
  Ons doel is om te bouwen aan een jarenlange samenwerking met onze klanten.
 3. Op lange termijn denken
  Wij denken met jou mee, van ontwerp tot productie, van assemblage tot personalisering.
 4. Vakmanschap en kwaliteit
  We hebben meer dan 50 jaar ervaring met kunststofspuitgieten en lasermarkeren.
 5. Korte levertermijn
  Onze efficiënte, dagelijkse werking zorgt voor een flexibele productieplanning.